Deputat Florin Piper-Savu: Fabricat în România – Declarație politică

0

De-a lungul timpului, produsele fabricate în România au reușit să se ridice la standarde înalte de calitate și să constituie un motiv de mândrie națională. Atât pentru cumpărătorii din România cât și pentru cei din afara granițelor noastre, un produs realizat în țara noastră a reprezentat mereu o carte de vizită care a contribuit la o percepție pozitivă asupra României până în cel mai îndepărtat colț al lumii.

Dincolo de a fi un concept de promovare media, „Fabricat în România” continuă să fie un motiv de mândrie pentru producătorii autohtoni, o sursă de încredere a cumpărătorilor în produse de calitate, dar și un îndemn la solidaritate, mai ales după perioada pandemiei.

În ţara noastră se fabrică produse care ajung în aproape 200 de ţări din întreaga lume, dar conceptul ”Fabricat în România” înseamnă și succesul talentelor naționale din sport, artă, științe sau literatură, care au făcut cunoscut și respectat numele țării noastre în lumea întreagă.

Realitatea este că 80% dintre produsele „ fabricate în România ” sunt de fapt fabricate pentru export. Principalele exporturi sunt cele de: automobile, software, îmbrăcăminte și textile, mașini industriale, echipamente electrice și electronice, produse metalurgice, materii prime, echipamente militare, produse farmaceutice, produse chimice fine și produse agricole și cereale, în timp ce consumatorii români iau de pe rafturi produse din export.

„Fabricat în România” rămâne conceptul economic principal al PSD. De aceea, peste 70% dintre măsurile pe care Partidul Social Democrat le-a impus în programul economic și în noua guvernare vizează soluții și scheme de ajutor pentru IMM-uri și zona de agricultură.

Unul dintre obiectivele strategice ale PSD este sprijinirea celor care produc în România și în acest sens au fost lansate programele de sprijin pentru IMM-uri: IMM Producție, IMM Rural Invest, Garant Construct și Pentru Sprijinirea Inovației, dar și programe de sprijinire a fermierilor.

PSD propune acordarea de prime agricultorilor români de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară, dacă aceștia livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România. Programul va ajuta fermierii români să se dezvolte și să producă mai mult, astfel încât românii să aibă acces la produse proaspete și de calitate obținute pe plan local și la prețuri cât mai rezonabile.

Ce înseamnă un produs fabricat în România ? Înseamnă siguranța locurilor de muncă pentru români, înseamnă stabilitate și predictibilitate. Copiii noștri, rudele și prietenii nu vor mai fi tentați să ia calea străinătății și-și vor aduce contribuția la dezvoltarea propriei țări și nu a altora. Astfel, banii proveniți din impozite și taxe vor rămâne în România și vor putea susține educația, sănătatea, cultura. România va deveni, astfel, o țară prosperă, cu o economie puternică la care a contribuit fiecare dintre noi !

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu 4 mai 2022

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here