O sucursală a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București s-ar putea înființa la Alexandria

0

Președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea, primarii municipiilor și orașelor din județ, Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, precum și Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Naţionale de Ştiinţe şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, dar şi reprezentanți ai mediului de afaceri au discutat, miercuri, despre posibilitatea înființării unei înfiinţării unei sucursale a Universităţii Naţionale de Ştiinţe şi Tehnologie Politehnica Bucureşti în reședința de județ.

 

”Astăzi s-a organizat o întâlnire deosebit de importantă pentru mediul cultural și educațional al Teleormanului. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților locale, ai mediului academic și ai societății civile pentru a discuta oportunitatea de a înființa o filială a Universității Politehnica în această regiune. Aceasta ar putea deschide noi perspective pentru educație, cercetare și dezvoltare, oferind tinerilor din zonă mai multe opțiuni pentru studii superioare și dezvoltare profesională fără a fi nevoiți să plece în alte orașe. Participanții și-au exprimat entuziasmul față de această inițiativă și și-au arătat disponibilitatea de a colabora pentru a transforma acest proiect în realitate”, a transmis Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de ședințe a Palatului Administrativ, directorul general al ADR Sud-Muntenia a prezentat oportunităţile financiare disponibile prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, care ar putea susţine o astfel de iniţiativă, fiind prezentate astfel mai multe informaţii despre fondurile europene disponibile pentru: valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice, prin investiții în dezvoltarea infrastructurii, serviciilor și echipamentelor IT relevante și necesare; dezvoltarea și sporirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here