Adrian Gâdea: “PSD mai face un pas pentru ca România să aibă mai multă energie electrică”

0

PSD mai face un pas pentru ca România să aibă mai multă energie electrică, astfel că a fost finalizată dezbaterea și se votează în Senat proiectul legislativ pe care l-au inițiat social-democrații, privind finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate, pentru care investițiile făcute se ridică la sute de milioane de euro, a transmis președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea. Potrivit social-democratului, proiectul prevede scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea și restul ariei protejate, urmând să reluate și finalizate Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92, Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90% și Dumitra-realizată 98%.

Astfel, spune Adrian Gâdea, peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

“PSD mai face un pas pentru ca România să aibă mai multă energie electrică. Este finalizată dezbaterea și se votează în Senat proiectul legislativ pe care l-a inițiat, privind FINALIZAREA lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate, pentru care investițiile făcute se ridică la sute de milioane de euro.

România nu-și mai poate permite să abandoneze amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, bani publici. Se știe că deficitul de energie a aruncat prețurile în aer.

PSD a venit la guvernare pentru a veni cu soluții la problemele grave ale oamenilor și ale economiei naționale. Inițiativa PSD protejează mediul, dar în egală măsură, asigură cadrul legislativ pentru ca investițiile – multe aproape gata – să fie finalizate și să aducă suplimentar, în sistemul energetic, zeci de mii de MW lunar, energie verde și foarte important, ieftină. Căci electricitatea produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină!

În egală măsură, sistemul energetic devine mai puternic, mai stabil și mai fiabil, fapt care va aduce multă ordine și stabilitate în aprovizionarea noastră cu energie.

Proiectul prevede:

Scoaterea din zona ariilor protejate a amenajărilor hidrotehnice și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între acestea și restul ariei protejate.

Vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investițiile majore:

Răstolița – hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH

Valea Jiului – hidrocentralele Bumbești – realizată 90%, Dumitra-realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale”, este mesajul președintelui PSD Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here