Alocațiile pentru copii urmează să fie dublate, conform unui amendament PSD aprobat în Comisia pentru muncă

0

Alocațiile pentru copii urmează să fie dublate, conform unui amendament PSD aprobat ieri în Comisia pentru muncă, iar astăzi, în plenul Camerei Deputaților, proiectul de lege a fost adoptat, deși deputații liberali au cerut retrimiterea la comisie.

Cererea PNL a fost respinsă, astfel că măsura creșterii alocațiilor pentru copii urmează să intre în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial.
Despre poziționarea liberalilor, pot spune că este cel puțin contradictorie. Nu cu mult timp în urmă, țipau ca din gură din șarpe că PSD distruge țara, că PSD nu vrea să mărească alocațiile copiilor și că practică “un dispreț total față de așteptările românilor”. Acum, când PSD a inițiat tocmai o măsură pe care o așteaptă milioane de români, PNL nu mai e la fel de vocal. De fapt, vociferează, dar total împotriva a ceea ce susțineau atunci când erau în opoziție. Acum, PNL nu e de acord cu mărirea alocațiilor, altfel ce semnificație să aibă încercarea lor de a întoarce proiectul de lege la comisii? Ce înseamnă faptul că, la votul electronic, deputații PNL nu au introdus cartelele de vot în dispozitivele electronice, iar cei de la USR s-au abținut? Rămâne de văzut și cine este acum atât de cinic “încât să ia banii de la gura copiilor” (așa cum PNL acuza cu ceva vreme în urmă)” , scrie deputatul Violeta Răduț pe Facebook.


Cu toate acestea, deputații PSD au reușit să aprobe proiectul de lege, astfel încât copiii între 2 și 18 ani să beneficieze de o alocație de 300 lei, copiii cu vârsta de până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap) vor avea 600 de lei, respectiv 600 lei pentru cei între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Rămâne de văzut cât de repede se va mișca președintele Iohannis cu promulgarea legii, astfel încât ea să fie aplicabilă din ianuarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here