Restaurantul “Izabel” din Poroschia, în flăcări. Pompierii au simulat un incendiu

0

Pregătirea pentru lupta cu focul este cel mai important pas pe care trebuie să-l facă orice pompier militar înainte de a participa la o intervenție reală.

Astăzi, 23 martie a.c., pompierii militari alexăndreni și-au continuat pregătirea specifică în domeniul situațiilor de urgență prin executarea unui exercițiu la un operator economic, este vorba de Restaurantul “Izabel”, prorietatea familiei primarului din Poroschia, Iulian Badea, prin simularea izbucnirii unui incendiu.

Şi la Dunăre, în zona orașului Zimnicea, s-a desfășurat un antrenament cu subofițerii ce încadrează echipajele bărcilor de salvare din cele cinci subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Acest antrenament a fost executat cu scopul perfecționării pregătirii continue și a deprinderilor practice privind îndeplinirea îndatoririlor servanților la bărcile de salvare, prevenirii evenimentelor negative de orice natură în desfășurarea acțiunilor de intervenție în cazuri reale și verificării mijloacelor de intervenție specifice (bărcile de salvare, motoarele, alte componente din dotarea acestora).

“E bine să fim pregătiți pentru orice situație, deoarece nu se ştie niciodată când în județul nostru vor mai avea loc evenimente unde o intervenţie cu bărcile din dotare poate conduce la salvarea oamenilor. Menționăm că astfel de exerciții se realizează periodic, cu tot personalul subunității, astfel încât acesta să cunoască din timp atribuțiile ce îi revin pe timpul intervenției, precum și pentru cunoașterea principalelor obiective din raionul de intervenție”, se arată într-un comunicat al ISU Teleorman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here