„Trăiește, lucrează, studiază în UE!” – Atelier organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman

0

Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiori de Vede a găzduit, marți, 26 iulie, atelierul „Trăiește, lucrează, studiază în UE!” – organizat în cadrul Școlii de vară pentru tinerii europeni, program al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

În cadrul evenimentului, cei 15 tineri participanți au discutat cu Marinela Rușanu – managerul ED Teleorman, și Aura Bărbuț – manager de comunicare al Centrului ED Teleorman, dar și cu Adelina Sfăt – administrator public al municipiului Roșiori de Vede, despre subiecte de interes pentru aceștia, între care ce sunt și cum pot fi obținute bursele de studiu, ce înseamnă programul ERASMUS+, dar și despre oportunitatea de a studia și trăi într-o țară din Uniunea Europeană.

„Într-o zi de vară toridă, inspirați de strategia UE pentru tineret, care se articulează în jurul noțiunilor de implicare, conectare și responsabilizare, 15 tineri europeni au ales să petreacă, astăzi, 26 iulie, câteva ore la atelierul „Trăiește, lucrează, studiază în UE!” din cadrul proiectului „Școala de vară”, organizat de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiori de Vede.
Anul european al tineretului, Eurodesk, ERASMUS+, Eures, Your Europe, EU Careers, Portalul european pentru tineret sunt doar câteva dintre platformele create la nivel european pentru tineri și pe care le-am accesat împreună.
„Cum să găsești și să obții o bursă?”, „Pași pentru studii în străinătate cu ERASMUS+”, „Taxele de școlarizare în Europa”, „Care este valoarea burselor?”, „De ce să studiezi în Europa?” sunt întrebările la care tinerii teleormăneni, prezenți la atelier, au primit răspuns și care au stârnit cele mai interesante dezbateri.
Oportunitățile de a trăi, lucra și studia în Uniunea Europeană au trezit întotdeauna interesul tinerilor. Important este ca ei să le descopere și să aleagă în cunoștință de cauză. Iar Școala de vară ED Teleorman sprijină acest demers.

Participanții la atelier au primit materiale de promovare a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, dar și publicați editate de UE.

Rămâi informat!”, au transmis, marți, reprezentanții Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here