VIOLETA RĂDUŢ, CEL MAI TÂNĂR DEPUTAT PSD DE TELEORMAN DIN ACTUALA LEGISLATURĂ

0

A intrat în Parlament în luna februarie a acestui an, ocupând locul lăsat vacant de Adrian Gâdea, după numirea acestuia ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale. Pe lista de candidați a PSD Teleorman, a ocupat locul patru. Anterior, a fost inspector în cadrul Primăriei Alexandria. Este căsătorită și are 36 de ani. Este vorba de Violeta Răduţ, cel mai tânăr deputat PSD de Teleorman din actuala legislatură.

Violeta Răduţ este deputatul PSD care se ocupă mai mult de localităţile din zonele Turnu Măgurele şi Zimnicea, ca dovadă fiind şi cele două cabinete parlamentare din teritoriu (la Turnu Măgurele, Str. Cetatea, nr. 8 şi la Zimnicea, Str. Mihai Viteazu, bloc 18), dar şi propria pagină de pe o reţea de socializare unde marchează diverse întâlniri în cele două zone (https://www.facebook.com/deputatvioletaradut).

În ciuda lipsei de experienţă ca parlamentar, tânăra deputată s-a adaptat repede noului rol şi nu ratează nicio ocazie importantă, fie că vorbim de ceremonii organizate de autorităţile locale, de întâlniri cu cetăţenii din localităţile arondate de partidul din care face parte sau de actuala campanie electorală pentru alegerile din 5 noiembrie, şi îşi face simţită prezenţa, încă discret, acolo unde e nevoie.

La o rapidă consultare a site-ului Camerei Deputaţilor, descoperim că deputata din Alexandria are în 8 luni de zile o activitate parlamentară mai “bogată” decât au avut alţii în 4 ani. Astfel, cu 21 de luări de cuvânt, 8 propuneri legislative iniţiate, dintre care una promulgată ca lege, şi faimoasa moţiune de cenzură a PSD-ului împotriva propriului guvern, Violeta Răduţ se înscrie pe lista parlamentarilor activi. Cea mai importantă acţiune de până acum rămâne însă amendamentul adus la proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare completarea alineatului 5 al articolului 65 din Legea nr. 263/2010, în sensul că şi persoanele care locuiesc în localitatea Turnu Măgurele să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani.

Mai exact, în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, al cărei secretar este chiar deputata de Teleorman, s-a adoptat amendamentul care prevede că „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4)”.

La un an de zile de la debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, cel mai tânăr parlamentar PSD (36 de ani), Violeta Răduţ este surpriza plăcută a partidului lui Dragnea, care încearcă să fie aproape de cetăţeni. Sperăm şi la identificarea unor soluţii pentru aceştia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here