VIDEO/Senatorul Dănuț Cristescu a interpelat-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, pe tema pensiilor: “Mai aveţi de gând să măriţi pensiile românilor? Și când?”

0

Senatorul PSD Dănuț Cristescu a folosit unul dintre instrumentele avute la dispoziție în calitatea de parlamentar și a interpelat-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii și protecției sociale, pe o temă de interes pentru milioane de oameni, și anume ce are de gând să facă Guvernul Cîțu cu pensiile românilor. În acest sens, senatorul PSD îi cere ministrului Muncii să spună dacă mai are de gând să mărească pensiile românilor și, dacă da, când se va întâmpla acest lucru, dacă va mări vârsta de pensionare și pragul de vechime în muncă necesar pensionării şi dacă va desfiinţa pensia anticipate și, de asemenea, să spună de ce guvernul din care face parte nu respectă Legea pensiilor votată de Parlament şi promulgată de Preşedinte.

Dănuț Cristescu subliniază, în interpelarea sa, faptul că peste 5,2 milioane de pensionari, dar și milioanele de viitori pensionari, nu știu ce se va întâmpla cu pensiile lor, în contextul în care nimic din ce s-a promis în campaniile electorale nu a fost dus la îndeplinire – inițial liberalii au promis că vor respecta legea pensiilor, după care au spus că vor mări pensiile cu 8%, în cele din urmă pensiile nu au fost deloc mărite, în timp ce inflație este de aproape 4%.

De asemenea, senatorul Dănuț Cristescu critică dur și faptul că Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că va desfiinţa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare dar va şi creşte pragul de vechime în muncă necesar pensionării.

„Peste 5,2 milioane de pensionari din România dar şi alte milioane de viitori pensionari nu ştiu ce se va întâmpla cu pensiile lor. În Programul de Guvemare al PNL, dar şi al coaliliei de guvemare PNL – USR-PLUS – UDMR ati promis românilor că veţi respecta Legea pensiilor. În campania electorală aţi promis o mărire de 8%, ulterior, după ce aţi ajuns la guvemare, o mărire de 3% în raport cu inflația. În final, nu le-aţi dat niciun ban pensionarilor deşi inflația se apropie de 4% în România.

De asemenea valuri după valuri de scumpiri devastează puterea de cumpărare şi sărăcesc populaţia României. Veştile sunt şi mai rele având în vedere că Guvemul Cîţu a transmis la Bruxelles că nu mai intenţionează să aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desfiinţa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare dar va şi creşte pragul de vechime în muncă necesar pensionării.

Doamnă Ministru Raluca Turcan, pentru că veniturile pensionarilor sunt extrem de mici şi banii nu le ajung pentru traiul de zi cu zi, oamenii vor să aibă garanţia că nu se culcă sănătoşi şi se trezesc, ferească Dumnezeu, morţi!

Având în vedere cele menţionate, vă rog să îmi comunicaţi următoarele:

1. De ce nu respectaţi Legea pensiilor votată de Parlament şi promulgata de Preşedinte?

2. Mai aveţi de gând să măriţi pensiile românilor? Și când?

3. Veţi mări vârsta de pensionare, pragul de vechime în muncă necesar pensionării şi veţi desfiinţa pensia anticipată?

Vă solicit să-mi răspundeţi în scris, în termenul prevazut de Regulamentul Senatului”, se arată în interpelarea senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here