Victor Drăgușin: “Reconstruim străzile din Alexandria” – Proiect pentru reabilitarea a nouă străzi din municipiu, prin Programul Anghel Saligny

0

Întruniți în ședință extraordinară, marți, aleșii locali alexăndreni au adoptat proiectul de hotărâre privind documentele necesare pentru înscrierea municipiului în programul Anghel Saligny, respectiv cererea de finanțare și devizul estimativ pentru obiectivul de investiții care prevede reabilitarea și modernizarea a nouă străzi din Alexandria.

Concret, prin proiectul de act administrativ supus la vot de primarul Victor Drăgușin, din suma de 43 milioane de lei alocată municipiului reședință de județ, Alexandria va reconstrui infrastructura rutieră pe: Str. Dunării; Str. București – tronsonul de la intrarea în municipiu până la Str. Dunării; Str. Negru Vodă; Str. Libertății – tronsonul 1 (Spital – Str. I. Creangă) și tronsonul 5 (Str. București – prelungirea Libertății); Str. Cuza Vodă – tronsonul 2 (Str. București – Str. Meșteșugari); Str. Av. Al. Colfescu; Str. C. Brâncoveanu; Str. Agricultori; Str. Victor Antonescu.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, valoarea totală a investiției este de 36.139.200,34 lei (fără TVA), 42.936.920,39 lei (inclusiv TVA), din care C+M: 31.446.141,85 (fără TVA), 37.420.908,80 (inclusiv TVA), conform devizului general estimativ aferent obiectivului de investiții, urmând să fie reabilitate cele nouă străzi cuprinse în proiect.

“Prin OUG nr. 95/2021 a fost aprobat Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, prin care pot fi finanțate obiective de investiții care nu sunt incluse la finanțare prin programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021 – 2027 sau prin alte programe naționale sau comunitare. Municipiul Alexandria a găsit astfel oportunitatea de a realiza investiții publice de intervenție la infrastructura rutieră existentă”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here