Vicepremierul Raluca Turcan și Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, în vizită de lucru în Teleorman

0
oznorTO

Vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, și secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, au făcut, luni, o vizită de lucru în Teleorman.

În cadrul deplasării în județ, demnitarii, alături de care s-au aflat prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și deputatul PNL Ică Calotă, au avut o discuție cu reprezentanții APA SERV despre proiectul de extindere a sistemului de apă şi canalizare, după care au vizitat locația în care sunt depozitate pachetele alimentare ce vor fi distribuite prin programul Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Prima discuție pe care am avut-o aici, în Alexandria, a fost despre proiectul amplu de apă-canal, pe care l-am deblocat odată cu alte 53 de mari proiecte de apă-canal în valoare de 4 miliarde de lei, în momentul în care am ajuns la guvernare. Aici, în Teleorman, vorbim de o investiție de 1,4 milioane de euro, cu aproximativ 139.000 de beneficiari direcți, care așteaptă demararea proiectului de apă-canal și împreună cu responsabilii locali am făcut o foaie de parcurs astfel încât între 1 și 15 septembrie să putem să semnăm acest proiect de apă-canal. Mai vorbim de 1,5 milioane de lei, alocați de la bugetul Ministerului Educației Naționale, astfel încât 12 școli din județ să poată să-și construiască toalete, astfel încât acestea la începutul anului școlar să nu se mai situeze în curte. De asemenea, vom merge să vedem modul în care va fi dezvoltată rețeaua de gaze în amplul proiect al Guvernului Orban de a introduce rețeaua de gaze la nivelul întregii țări, pentru că din nefericire în România numai 35% din populație este racordată la rețeaua de gaze, ceea ce este aproape o rușine pentru Europa anului 2020. Nu în ultimul rând, de aici de la Prefectură vom merge să vedem stadiul în care se va face distribuția de pachete de igienă și de produse alimentare, pachete pe care Guvernul Orban de asemenea le-a deblocat într-un program al Uniunii Europene, ca semn de solidaritate pentru persoanele cele mai afectate de criza COVID-19 „, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul vizitei în județ.

În cadrul deplasării în Teleorman, oficialii de la centru au făcut și o vizită de lucru la doi angajatori importanți din Teleorman, respectiv fabrica de rulmenți KOYO din Alexandria și fabrica de conserve F. ENCULESCU COM S.R.L din Turnu Măgurele, iar spre finalulul deplasării s-au deplasat la Suhaia, unde au vizitat amplasamentul conductei de gaze naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here