Titluri de „Cetățean de Onoare” pentru alți trei alexăndreni

0

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin a participat, vineri, la ședința festivă de acordare a titlului de ”Cetățean de onoare al Municipiului Alexandria”, organizată în Parc Pădurea Vedea, conform normelor în vigoare impuse cu privire la starea epidemiologică existentă la nivel național.

Tot ceea ce ni s-a întâmplat anul acesta și tot ceea ce am fost învățați să facem sunt două aspecte ale vieții noastre cu care niciunul dintre noi nu credeam că ne vom confrunta vreodată. Dacă de obicei ședința festivă a Consiliului Local era momentul oficial din cele 3-4 zile de distracție, concursuri, spectacole și petreceri cu familia, prietenii, vecinii și mii de concetățeni în centrul Alexandriei, astăzi sedința festivă am organizat-o în Parc Pădurea Vedea, la distanță unii de alții și fără invitații obișnuiți. Pandemia și nevoia de a ne proteja luând toate măsurile posibile de protecție m-a determinat încă din primăvară să suspend organizarea oricăror activități cu adunări mai mari de oameni iar fondurile rămase disponibile și altele suplimentare le-am folosit pentru a pregăti unitățile de învățământ pentru redeschidere”, și-a început discursul primarul Victor Drăgușin.

În cadrul ședinței festive, trei alexăndreni au dobândit titlurile de cetățeni de onoare ai orașului, pentru tot ceea ce au realizat: este voreba despre Mikloș Roxana Sofia, componentă a loturilor naționale de tir sportiv, deține multiple recorduri naționale și este multiplă campioană națională și multiplă medaliată în competiții internaționale; Ștefănescu Ștefan Alexandru, un reputat medic care a făcut din pasiunea pentru radio și sport o a doua meserie, cea de comentator sportiv fiind, vreme de decenii, vocea care ne aducea veștile bune direct de pe stadion sau din sala de sport de la competiții naționale și internationale; Badea Valentin Vasile, un nume care nu ar mai avea nevoie de nicio prezentare, un sportiv desăvârșit, un fotbalist echilibrat și un performer care a adus imensă bucurie iubitorilor de fotbal dar și tuturor românilor care simțeau că se poate să fim și noi în liga celor mai buni. Nu a părăsit fotbalul nici după ce s-a retras din activitatea competițională și a realizat la Alexandria o școală de fotbal care formează viitorii campioni, ca oameni, ca sportivi, ca învingători. Young Steaua Alexandria este pentru copiii iubitori de fotbal – un stil de viață.

Avem astăzi în fața noastră trei asemenea performeri, trei exemple că o comunitate ca a noastră naște valori care se dezvoltă, cresc, pot pleca dacă nu au condiții de a ajunge la un nivel superior de antenament și pregătire, dar se si întorc, își întemeiaza familia aici și își investesc toți banii aici, în Alexandria, pentru a pregăti viitoarele generații de sportivi de top ai României. Cei trei concetățeni ai noștri care astăzi vor primi distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Alexandria, chiar fac onoare și ne-au reprezentat și ne reprezintă la un nivel profesionat înalt prin tot ceea ce au făcut și fac. (…) Fiecăruia dintre dumneavoastră vă mulțumim pentru modul în care prin tot ceea ce ce ați făcut și faceți puneți Alexandria pe harta centrelor sportive de performanță”, a precizat primarul Victor Drăgușin în cadrul ședinței festive.

Tot în cadrul acestei ședințe festive, primarul le-a mulțumit tuturor consilierilor locali pentru modul echilibrat în care au putut să-și desfășoare activitatea în toți acești ani, având în vedere faptul că este ultima ședință la care sunt cu toții prezenți. Le-a reamintit tuturor faptul că proiectele de hotărâri depuse de primărie, au trecut prin ochii tuturor consilierilor locali, toate contractele de finanțare încheiate la nivel de municipiu, banilor atrași pentru Alexandria, investițiile derulate sau aflate în curs de implementare au fost posiblile datorită faptului că ”am putut avea în centrul preocupărilor noastre administrative – Alexandria și cetățenii ei”.

Totodată, Victor Drăgușin mai precizează și faptul că: ”(…) Nu mai avem străzi din pământ, de aceea principala preocupare a consiliului local și a mea pentru următorii patru ani va fi refacerea tuturor străzilor cu covor asfaltic nou, finalizare proiectelor la care acum lucrăm, derulate cu fonduri europene, PNDL, prin CNI sau din buget local și dacă în acest mandat împreună am reușit modernizarea a patru mari cartiere de blocuri I-uri și F-uri și am realizat infrastructura în trei cartiere de case: Veterani, UM și Lactel, vă anunt că am depus la ADR, fișele de proiect pe regenerare urbană, prin care vom extinde culoarul de mobilitate pe care îl avem finanțat la pachet cu reabilitare centrului pietonal și vom amenaja alte trei parcări – două în centru și una în zona Peco, iar la regenerare urbană am depus proiectele pentru toate cartierele de blocuri de la Str. București până la ieșirea spre Poroschia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here