Tigara aruncată la întâmplare şi focul nesupravegheat cauze ale incendiilor gospodaresti!

0

Pompierii din Videle au acționat intr-o singura zi pentru stingerea a doua incendii goapodaresti.

 

Locuință cuprinsă de foc, în satul Butești, comuna Siliștea

​În data de 22.08.2017, la ora 09.34, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost alertați de către un cetățean că o anexă din gospodăria lui Ion P., din satul Butești, comuna Siliștea a fost cuprinsă de flăcări, se arata in comunicatul de presa al ISU Teleorman.

​La sosirea pompierilor militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-a constatat faptul că focul se manifesta la acoperișul anexei, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de cca. 100 mp, la aroximativ 3 t de lucernă, 1 metru cub de scândură, aproape 500 kg de porumb știuleți, 26 de foi de tablă, 2 uși din lemn și 2 butoaie.

​Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, după aproape o oră de intervenție, fără ca flăcările să se propage la alte bunuri din apropiere.
​Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 50000 de lei.

​Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă, aruncată în apropierea depozitului de furaje.

​Pe timpul desfășurării intervenției nu s-au înregistrat victime, nefiind nevoie de intervenția paramedicilor.

 

Cu acoperișul casei cuprins de flăcări, de la un foc lăsat nesupravegheat

Tot în data de 22.08.2017, la ora 21.23, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, un cetățean a alertat forțele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Videle de manifestarea unui incendiu la locuința lui Ioan M., din oraș, pe str. Lăcrimioarelor.

În mai puțin de 5 minute, la locul indicat de apelant au sosit trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au luat imediat măsuri de localizare și lichidare a incendiului. Focul cuprinsese astereala din lemn a acoperișului depozitului de furaje și a casei, învelită cu tablă, pe o suprafață de cca. 100 mp, aproximativ 15 t de lucernă și iarbă cosită, 2 uși din lemn de la locuință tavanul de la camera de la intrare, o fereastră și mai multe materiale textile.

Incendiul a fost stins în totalitate după aproape trei ore și jumătate, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la suma de 55000 de lei, iar cea a pagubelor la 24000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost generat de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.
Pe timpul intervenție, nu s-au înregistrat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here