Senatorul Pîrvulescu intervine în scandalul de la Colegiul Al. Ghica! 

0

În incidentul de la Colegiul Ghica din Alexandria, unde un profesor a fost înregistrat, în timpul unei ore de curs online, când jignea o elevă a clasei a zecea prin apelativul „idioată”, intervine și senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, care susține că astfel de practici nu trebuie să mai existe în România de astăzi.

„Incidentul nefericit apărut în spațiul public, în care un profesor de la Colegiul A.D.Ghica jignește o elevă, în timpul orelor de curs, a adus în prim-plan o practică împământenită în acest domeniu, încă de pe vremea regimului comunist.

Dacă în acea perioadă comunistă profesorilor le erau acceptate măsurile violente, fizice sau verbale, astăzi vremurile s-au schimbat.

Cu tot respectul pentru cariera școlară pe care o are în spate profesorul implicat în incident, nu putem tolera asemenea derapaje de comportament și limbaj, din partea unui cadru didactic.

Apelativul „idiot” nu are ce căuta în formulele de adresare ale unui cadru didatic, în instituțiile de învățământ și în nici o altă instituție a statului.

Personal, respect cadrele didactice pentru munca lor, dar iubesc copiii în mod deosebit și, instinctiv, mă pun în locul părinților ai căror copii sunt agresați verbal de către profesori.

Nu putem accepta astfel de situații, fără să luăm măsurile care se impun.

De aceea, în calitate de senator ales de teleormăneni, m-am adresat, oficial, Inspectoratului Școlar Județean și am cerut să se acorde o atenție deosebită anchetei demarate în acest caz.

În mediul școlar, fie el online sau fizic, este obligatoriu să existe respect reciproc între cadrele didactice și elevi, astfel încât să existe întotdeauna o relație corectă între aceștia” , a declarat senatorul Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here