Senatorul Eugen Pîrvulescu: Ca să putem vorbi despre performanță trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu și facultate

0

Situația îngrijorătoare din zona educației și lipsa forței de muncă bine calificată l-au pus pe gânduri pe liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, care a anunțat că dorește să se reintroducă examenul de admitere la liceu și facultate, începând cu anul 2020-2021. Acesta susține că schimbarea ar crește competiția între elevi, iar învățământul profesional s-ar revigora.

„Situația este dezastruoasă, iar măsurile ministrului Educației lasă de dorit. Ca să putem vorbi despre performanță trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu și facultate. Să nu vă imaginați că vreau să împovărez și mai mult copiii care sunt deja asediați cu foarte multe informații și mai puțin formați pentru cariera lor viitoare. Examenele de admitere vor fi astfel gândite încât să crească competiția, să încurajeze copiii să se pregătească mai bine pentru a intra pe piața muncii”, susține Pîrvulescu.

Printre măsurile din zona educației se mai numără și dublarea numărului de consilieri școlari; întărirea învățământului profesional-dual; dublarea numărului de burse, actualizarea cuantumului acestora și oferirea unor deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională; cabinetele medicale şcolare funcționale; în cel mult 3 ani, în toate şcolile din România vor trebui să funcţioneze cabinete medicale şcolare cu activitate permanentă şi cu aparatură şi materiale sanitare moderne.

Anunțul vine în contextul în care guvernul PSD spune că până în martie va finaliza o nouă lege a educației, iar proiectul președintelui Klaus Iohannis “România educată” este încă în dezbatere publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here