Senatorul Dănuț Cristescu despre ministrul Sănătății: “Prin tot ceea ce face arată că nu are ce căuta în această funcție”

0

Menținerea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în funcție este mai importantă pentru coaliția PNL-USR/PLUS-UDMR decât “o țară întreagă”, a spus senatorul PSD Dănuț Cristescu, cu referire la declarația șefului de la Sănătate despre faptul că testele rapide non-invazive nu sunt incluse în protocolul INSP. Potrivit senatorului PSD, prin toate măsurile greșite pe care le ia, Vlad Voiculescu demonstrează că nu are ce să caute la conducerea Ministerului Sănătății cu atât mai puțin pe timp de pandemie.

“Din cauza conflictelor sale cu Ministerul Educației o generație întreagă de elevi își compromite șansele la educație. Este revoltător că ministrul invocă faptul că testele rapide non-invazive nu sunt incluse în protocolul INSP, deși el este primul care ar putea să dispună modificarea acestui protocol”, a spus Dănuț Cristescu.

Senatorul Dănuț Cristescu a argumentat declarația prin faptul că însuși protocolul invocat de Vlad Voiculescu prevede că recoltarea din salivă este una din „recomandările privind prelevarea probelor la pacienții simptomatici, precum și la contacții asimptomatici”

“Mai mult, ministrul minte când spune că protocolul INSP nu include testele din salivă. În anexa 1 a protocolului invocat de ministrul Voiculescu se spune clar că recoltarea din salivă este una din recomandările privind prelevarea probelor la pacienții simptomatici, precum și la contacții asimptomatici”, potrivit senatorului PSD.

Senatorul Dănuț Cristescu a mai declarat și că, “din cauza conflictelor dintre Voiculescu și alți membri ai guvernului, se irosește timpul prețios în care s-ar putea organiza temeinic testarea în școli cu teste anti-gen la fel cum procedează alte state încă de la începutul anului (…) Prin tot ceea ce face ministrul Voiculescu arată că nu are ce căuta în acea funcție, cu atât mai puțin acum în contextul actualei pandemii.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here