Senatorul Dănuț Cristescu a votat împotriva introducerii certificatului COVID la locul de muncă  

0

Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, la fel ca toți senatorii social-democrați, a votat, miercuri, împotriva inițiativei legislative care prevede obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat. S-au înregistrat 67 de voturi „pentru” şi 60 de voturi „împotrivă”, iar pentru a trece erau necesare 69 de voturi.

După votul din Senat, social-democratul Dănuț Cristescu și-a justitficat opțiunea de a vota împotriva proiectului de lege menționat.

“Legea 454/2021, o inițiativă a lui superman Cîțu – PNL și UDMR, dar susținută și de USR-PLUS, mai ales în comisia juridică și în cea de sănătate unde am dezăbut aproximativ șase ore. Oamenii ăștia nu au înțeles că se încalcă Constituția, că se îngrădește dreptul la muncă, conform art. 41 alin. 1 din Cosntituție. Le-am citit ieri în Comisia juridică, le-am explicat că inițiativa nu este în regulă pentru cetățenii români, le-a spus și dl. profesor doctor Streinu Cercel că această inițiativă nu este de bun augur. Din păcate, nu au vrut să înțeleagă și printr-o procedură de urgență și un vot al PNL-USR-UDMR proiectul a ajuns azi în plen. Din fericire, inițiativa a fost respinsă în plenul Senatului, unde toți senatorii PSD au votat împotriva acestei initiative care a fost făcută împotriva românilor. Pentru a trece avea nevoie de 69 de voturi, a adunat numai 67. A fost respinsă de Senat, iar acum va merge la Camera Deputaților care este camera decizională. Deputații PNL vor vota ca și senatorii PSD împotriva acestei legi”, a transmis Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here