Senator PSD Dănuț Cristescu: “USR-PLUS este din nou penibil în plenul Senatului! Ei nu au aflat că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ”

0

Senatorul PSD Dănuț Cristescu a reacționat dur la o declarație a deputatului USR-PLUS Raoul Trifan, care suține că alianța din care face parte a votat pentru respingerea unui proiect de lege care încerca să instituie pensii speciale, necontributive pentru aleșii locali.
“Am intervenit astăzi, în plenul Senatului, pentru respingerea unui proiect de lege (al câtelea?) care încerca să instituie pensii speciale, necontributive pentru aleșii locali. Dacă acest proiect ar fi ajuns lege, un ales local ar fi beneficiat de pensie specială dacă ar fi avut cel puţin un mandat complet. Conform inițiativei legislative, după un mandat primarii municipiilor reședințe de județ ar fi fost beneficiarii unei pensii speciale lunare de aproape 5.000 de lei brut. Proiectul prevede mai multe categorii de beneficiari: primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean”, a spus deputatul USR- PLUS, Raoul Trifan.

În replica, senatorul PSD Dănuț Cristescu îi explică alesului de Timiș faptul că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ, iar ce s-a petrecut în Legislativ a fost, de fapt, respingerea unei legi abrogate, în contextul în care Legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali a fost abrogată de OUG 57/2019 privind Codul Administrativ.
Mai mult, spune senatorul PSD, efortul deputatului Trifan este în zadar, având în vedere faptul că deja nu mai crede nimeni “gargara lui Barna și Rareș Bogdan, cum se umflau ei că anulează toate pensiile speciale”.

USR-PLUS este din nou penibil în plenul Senatului!
Ei nu au aflat că pensiile speciale ale aleșilor locali sunt prevăzute la articolul 210 din Codul Administrativ.
Un senator USR-PLUS – Raoul – Adrian Trifan, ne explica cum se luptă cu anularea pensiilor aleșilor locali pe Legea 393/2004 – abrogată de Codul Administrativ.
În fapt Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, în procedura reexaminării, a respins legea, în acord cu considerentele cuprinse în decizia Curții Constituționale menționate. Între timp, de la momentul constatării neconstituționalității legii trimise la promulgare și până în prezent, Legea 393/2004 privind Statutul aleșilor locali a fost abrogată de OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, astfel încât legea aflată în procedura reexaminării a rămas fără obiect. Noi am respins o lege abrogată în plenul senatului, simplu.
Să nu uităm de gargara lui Barna și Rareș Bogdan, cum se umflau ei că anulează toate pensiile speciale!
Nu vă mai crede nimeni!”, susține senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here