Senator PSD Dănuț Cristescu: “Dacă nu vine în fața românilor cu explicații și decizii, guvernul însuși poate compromite campania de vaccinare”

0

Senatorul PSD Teleorman, Dănuț Cristescu, critică dur modul în care guvernanții gestionează situația creată în jurul loturilor de vaccin AstraZeneca pentru care a fost sistată utilizarea în mai multe state din Uniunea Europeană.

Astfel, spune senatorul PSD, faptul că, după ce a anunțat, inițial, că în țară nu au ajuns doze din cele două loturi verificate de autoritățile europene cu competențe în domeniu, Guvernul a revenit, a recunoscut că în țară au intrat doze de ser AstraZeneca din unul dintre cele două loturi verificate și a decis suspendarea vaccinării cu dozele din lotul respectiv, are drept rezultat scăderea încrederii românilor în informațiile primite și, în cele din urmă, compromiterea campaniei de vaccinare.

Mai mult, spune senatorul Dănuț Cristescu, este inadmisibil modul în care, în loc sa le clarifice oamenilor nedumeririle, printr-o comunicare completă și credibilă, premierul Cîțu îi face teroriști pe cei care își pun întrebări.

Guvernul PNL-USR-UDMR face praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea prin minciunile repetate că loturile de vaccin suspendate în mai multe țări europene, n-ar fi ajuns în România. După ce au transmis că loturile cu probleme ale vaccinului AstraZeneca nu au ajuns în România, Guvernul anunță că suspendă vaccinarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca.

Adevărul este vital în orice situație de criză. Cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă nu spune adevărul, dacă nu vine în fața românilor cu explicații și decizii, guvernul însuși poate compromite campania de vaccinare.

Îndoielile românilor sunt rezonabile și sunt similare cu cele ale milioanelor de cetățeni europeni din țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca din loturile cu probleme. În loc sa vină să le clarifice nedumeririle, să le risipească îndoielile, printr-o comunicare onestă, completă și credibilă, premierul Cîțu reacționează anormal și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări. 

Cîțu ar fi trebuit să ia exemplu de la responsabilii din acele state care au luat decizii doar în funcție de interesul public privind protejarea sănătății populației. În loc să procedeze la fel, în loc să încurajeze conformarea voluntară a oamenilor, Cîțu, prin atitudinea sa, adâncește disputele, agravează faliile din societate și duce vaccinarea către o zonă în care românii sunt forțați să se conformeze, indiferent de îndoielile pe care le au, și astfel poate compromite întreaga campanie de vaccinare”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here