Senator PSD Dănuț Cristescu: “Cetățenii se văd nevoiți să deconteze haosul, incompetența și indolența guvernului lui Iohannis. Și e abia începutul”

0

Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu face o radiografie a guvernării PNL-USR-PLUS- UDMR, notând principalele măsuri pe care le-a luat coaliția de guvernare și care, susține parlamentarul teleormănean, au avut drept efect principal adâncirea crizei economice și, prin urmare, o notă de plată și mai mare pentru românii de rând, primii care resimt efectele perioadei dificile prin care trece țara.

“Coaliția dezastrului a pierdut contactul cu realitatea! Coaliţia pune din nou greul acestei crize pe umerii românilor cu venituri mici. Creşterea galopantă a inflaţiei este primul efect direct al măsurilor de austeritate. Guvernanţii de la PNL-USR-UDMR au lăsat liber la creşterea preţurilor la energie care bubuie acum şi loveşte puternic în populaţie. Creşterea preţului la energie, cauzată de liberalizarea haotică plus creşterea preţurilor la carburanţi accentuată şi de creşterea accizei, plus abandonarea fermierilor români, cărora nu le-au fost achitaţi banii pentru calamităţi, generează o creştere foarte mare a preţului alimentelor”, spune senatorul PSD Dănuț Cristescu.

Potrivit parlamentarului teleormănean, prin scumpirea energiei electrice cu 18%, prin scumpirea combustibililor cu 23%, dar și prin scumpurea gazelor cu 20%, guvernanții nu au făcut decât să “spulbere accelerat bunăstarea pe care au căpătat-o românii în guvernarea PSD”.

De asemenea, spune Dănuț Cristescu, toate aceste scumpiri, unele majore, vor genera creșteri de prețuri consistente și la restul produselor și serviciilor, inflația va fi din ce în ce mai mare, iar puterea de cumpărare a romînilor va scădea drastic.

“Cetățenii României se văd nevoiți să deconteze haosul, incompetența și indolența guvernului lui Iohannis. Și e abia începutul!”, concluzionează senatorul PSD Dănuț Cristescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here