Senator Dănuț Cristescu: “Dacă nu vrea de bunăvoie, Guvernul Cîţu trebuie obligat să majoreze alocaţiile copiilor”

0

Dacă nu ia de bunăvoie decizia majorării alocațiilor copiilor, Guvernul Cîțu va fi nevoit să facă acest pas, transmite senatorul PSD Dănuț Cristescu, care anunță că PSD va depune în Parlament un proiect de lege prin care guvernul să fie obligat să majoreze de îndată alocaţiile la nivelul adoptat în 2020. Mai mult, senatorul PSD atrage atenția și asupra faptului că Guvernul alocă “prin PNRR, 600 milioane de EURO, direct, fără niciun criteriu de atribuire, unei companii – sponsor al PNL”.

Dacă nu vrea de bunăvoie, Guvernul Cîţu trebuie obligat să majoreze alocaţiile copiilor!
Înainte de alegeri, Cîţu şi Orban au promis că vor eşalona în 5 tranşe dublarea alocaţiilor adoptată de PSD. Acum anunţă că anulează tranşele 3 şi 4, adică adio majorări de la 1 iulie 2021 şi 1 ianuarie 2022.
În următoarele zile, PSD va depune, în Parlament, un proiect de lege prin care guvernul să fie obligat să majoreze de îndată alocaţiile la nivelul adoptat în 2020.
Nu au 2 miliarde de lei pentru alocaţii, nu au bani pentru copii şi nici pentru pensionari, dar au bani pentru firmele lor de casă. Să nu uităm că alocă, prin PNRR, 600 milioane de EURO, direct, fără niciun criteriu de atribuire, unei companii – sponsor al PNL.
Guvernul “Atât s-a putut” n-are copii, n-are bunici, n-are bani, n-are nimic pentru români. Totul doar pentru PNL-USR-UDMR şi ai lor!”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.

PSD va depune, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi, a declarat, marţi, și prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here