Se închid restaurantele, cafenelele și barurile în Alexandria, Roșiori și alte șase localități – Ce măsuri au mai dispus autoritățile

0

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman a luat, duminică, o serie de măsuri în condițiile creșterii ratei de incidență COVID-19 pe raza localităților Alexandria, Roșiori de Vede, Videle, Beciu, Dracea, Moșteni, Poroschia și Talpa. S-a decis astfel că, începând cu data de 12 octombrie, se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea), în spații închise și deschise.

Tot începând cu data de 12 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. De la aceeași dată, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Pentru o perioadă de 14 zile, începând de luni, înmormântările se vor organiza în spații închise cu participarea a maxim 10 persoane și în spații deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.
Totodată, începând de luni, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor; activitatea instituțiilor și companiilor de spectacole şi/sau concerte; activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se elibereaza bilet.

De asemenea, toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Comitetele locale pentru situații de urgență din județ vor fi cele care vor urmări punerea în aplicare/respectarea măsurilor stabilite prin prezenta hotărârea adoptată de CJSU Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here