Samuel Calotă: „Pribegi prin lume, pentru o pâine albă, dar amară!”

0

DURERE! Pribegi prin lume, pentru o pâine albă, dar amară! Probabil că nu există familie din Teleorman care să nu aibă pe cineva la muncă în străinătate.

Fiecare dintre noi avem o rudă sau cel puțin un prieten în afară.

Chiar dacă au reușit să-și creeze o situație materială, unii dintre ei și profesională, sufletul le-a rămas acasă, iar dorința lor ar fi să se întoarcă într-o zi. Normal că și cei rămași acasă le duc dorul la fel de mult.

Da, să se întoarcă acasă. Dar unde? Acolo, în diaspora, sunt respectați, aici, în țară, ajung să fie umiliți de tot felul de funcționari incompetenți, aroganți, nu de puține ori și șpăgari.

Dacă în fiecare localitate s-ar întoarce un singur om și ar demara o afacere, acel investitor ar fi, în primul rând, un exemplu. N-ar investi numai bani și ar crea locuri de muncă, ci ar implementa relațiile de muncă occidentale, o altă disciplină a muncii, ar importa tehnologie avansată pentru o productivitate superioară. În concluzie, o cultură și educație noi, deprinse din mediul unde au practicat o meserie sau alta, fie ea fizică sau intelectuală.

Cei întorși acasă pentru o afacere nici măcar nu ar avea nevoie de o investiție a statului, și-ar dori doar să nu li se pună piedici, să fie lăsați să se desfășoare. Dar, sătui de birocrație și de bețe în roate, se întorc înapoi, în pribegie.

Calotă Samuel,

candidat PRO România pentru Camera Deputaților

La comanda ProRomania Teleorman, CMF AEP 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here