Samuel Calotă despre gestionarea pandemiei de COVID-19: „Vii degeaba cu promisiuni ce țin de sfera SF”

0

Pandemia de coronavirus a prins pe picior greșit autoritățile, iar sistemul medical românesc și-a demonstrat slaba pregătire pentru gestionarea unei situații de asemenea gravitate. Nu au fost și, în continuare, nu sunt ventilatoare suficiente, spitalele suport COVID-19 reprezintă o soluție bună, însă au fost înființate mult prea târziu, când cazurile de COVID-19 erau deja multe, iar toate celelalte boli, dintre care unele extrem de grave, au fost lăsate în plan secund – toate acestea sunt numai câteva dintre concluziile trase de președintele ALDE Teleorman, Samuel Calotă, după mai mult de două luni de la debutul pandemiei care a dat peste cap întreaga lume.

Puterea a fost prea ocupată cu tot felul de scuze și modalități prin care să se ajungă la organizarea unor alegeri anticipate, care le-ar fi asigurat un scor bun și viață ușoară în Parlament, unul ostil guvernanților în prezent, așa că toate atenționările care veneau din afara țării asupra unui pericol iminent reprezentat de noul coronavirus au fost ignorate de cei care ar fi trebuit să vegheze la bunul mers al lucrurilor, declară Samuel Calotă.

Când și-au dat seama că nu este doar o glumă a fost cam târziu: spitalele nu aveau echipamente de protecție și dezinfectanți, ventilatoarele erau foarte puține, medicii au început să-și dea demisia de teama unei infectări în lipsa celor necesare pentru a se proteja de noul coronavirus… Cea mai mare problemă generată de pandemia de COVID-19 este faptul că au fost lăsați în plan secund pacienții cu boli grave și foarte grave. Au fost atât de amânați, încât starea multora s-a deteriorat foarte tare, iar unii au pierdut lupta cu viața. Au fost lăsați să aștepte oameni cu diabet, cu boli din sfera oncologică, cu boli renale și care fac dializă, a declarat Samuel Calotă.

A fost folosită eterna scuză a grelei moșteniri, care funcționează dacă este folosită o dată, dar dacă este repetată la nesfârșit oamenii nu mai înțeleg și protestează, lucru normal de altfel, mai spune președintele ALDE Teleorman.

“Trebuie să poți să spui ce ai făcut cât ai fost la guvernare, iar eu n-am văzut pe nimeni făcând asta, în schimb, apar tot felul de părerologi, care critică, dar nu oferă soluții concrete, pe care oamenii le așteaptă. Oamenilor trebuie să le spui, concret, ce poți face pentru ei, pentru că vii degeaba cu promisiuni ce țin de sfera SF”, a mai precizat Samuel Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here