Samuel Calotă candidează la președinția Consiliului Județean; postelectoral ALDE poate face alianță cu oricine

0
cof

Samuel Calotă este candidatul ALDE la președinția Consiliului Județean, iar formațiunea politică pe care acesta o conduce va intra în alegerile locale cu candidați proprii, atât la primăriile din județ, cât și la consiliile locale și Consiliul Județean.

În deschiderea unei conferințe de presă care a avut loc, joi, la sediul organizației județene din Alexandria, și la care au luat parte și Marius Rivera Badea, candidatul pentru Primăria Alexandria, și Virgil Cocoșilă, candidatul pentru Primăria Roșiorii de Vede, Samuel Calotă a explicat care au fost motivele care au stat la baza deciziei, având în vedere că, în urmă cu aproape două săptămâni, acesta anunța că ALDE Teleorman va intra în alegeri în alianță cu PSD și PRO România și că vor merge pe listă comună de candidați pentru Consiliul Județean.

Dincolo de faptul că la nivel central liderii celor trei partide nu au luat nicio decizie concretă în privința unei alianțe preelectorale, președintele ALDE Teleorman spune că a fost deranjat de modul în care PSD îi racolează aleșii locali.

Vreau să anunț că am decis să candidez la președinția Consiliului Județean din partea ALDE. În urmă cu două săptămâni făcusem un anunț prin care comunicam teleormănenilor că vom merge cumva într-o alianță cu PSD și PRO România, însă văzând că nu se întâmplă nimic pe scena politică legat de respectiva alianță, am decis mergem singuri în alegeri și să deschid lista de consilieri județeni, împreună cu colegii mei, în primul rând cei care vor candida pentru municipii și orașe, iar apoi și cu alți colegi de-ai noștri”, a spus Samuel Calotă.

Și, cu toate că în alegerile locale ALDE Teleorman intră cu candidați proprii, după alegeri Samuel Calotă nu exclude nicio variantă de alianță politică, „doar de dragul iubirii cu PSD”.
Astăzi, când vorbim, mergem pe liste proprii, cu candidați proprii, și vedem ce se întâmplă mai departe. Analizăm și decidem, domnul președinte Tăriceanu a și spus că ne-a dat independență la acest capitol al deciziei asupra modului în care vom merge în alegeri. (…) Postelectoral pot să spun că nu ne vom lipsi de un viceprimar într-o comună, doar de dragul iubirii noastre cu PSD, ca să spun așa. Același lucru se aplică și la Consiliul Județean, dacă ajunge președinte Eugen Pîrvulescu, iar noi vom putea avea în continuare un vicepreședinte în alianță cu ei, îl vom avea”, a mai spus Samuel Calotă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here