PUIU AUREL, FOST COMISAR ŞEF AL GĂRZII FINANCIARE TELEORMAN, REVINE ÎN FUNCŢIE

0

Comisarul şef Puiu Aurel, fost şef al Gărzii Financiare Teleorman, va fi numit în funcţia de inspector general adjunct la Direcția Regională Antifraudă 3 – Alexandria

Totodată, ANAF este obligată să-i achite câteva miliarde de lei vechi, reprezentând drepturile salariale, începând cu 31.10.2013 şi până la realuarea activităţii. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins, ca nefondat, recursul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Bucureşti şi au menţinut soluţia dată la începutul anului de către Tribunalul Teleorman.

Citeste si: ADRIAN MIULESCU A FOST IMPUS DE ALDE CA MANAGER LA SPITALUL “CARITAS” DIN ROŞIORII DE VEDE

“Admite excepţia de nelegalitate a Ordinului ANAF nr. 3154 din 27.09.2013. Admite acţiunea. Constată că, la 3.05.2016, data pronunţării deciziei penale nr. 182/2016 a ÎCCJ, a încetat suspendarea raportului de serviciu al reclamantului. Obligă pârâta să dispună reluarea activităţii reclamantului în funcţia publică deţinută anterior sau o altă funcţie publică echivalentă în cadrul pârâtei ANAF. Obligă pârâta să achite reclamantului drepturile salariale neachitate, începând cu 31.10.2013 şi până la emiterea actului administrativ pentru reluarea activităţii. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 3500 lei cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat”, se arată în încheierea de şedinţă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, urmărit penal pentru 5 infracţiuni

În data de 3 mai 2016, printr-o decizie definitivă a ÎCCJ, Puiu Aurel a fost achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriul întocmit procurorii DNA, la jumătatea anului 2013, se arăta că „în cursul anului 2010, cu ocazia unui control efectuat la cabinetul de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu, reprezentanții Gărzii Financiare Teleorman au constatat că acesta nu are o evidență contabilă și i-au solicitat să refacă evidența contabilă, însă Ardeiaș Liviu nu și-a îndeplinit această obligație.

Comisarii Gărzii Financiare Teleorman nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu

Cu ocazia efectuării cercetărilor într-o altă cauză penală, în care era cercetat și Ardeiaș Liviu, în cursul anului 2012, procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu. Această solicitare a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman, însă inculpații Puiu Aurel, comisar șef secție Garda Financiară Teleorman, Tănăsescu Cantemir-Constantin, comisar superior la Garda Financiară Teleorman și Pană Marin, comisar la Garda Financiară Teleorman, deși li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracțiunea de refuz de a reface evidența contabilă, fără să răspundă și cu privire la cerințele dispuse de procuror. Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma de 7.573.767 lei.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor și conturilor inculpaților Puiu Aurel, Ardeiaș Liviu și Tănăsescu Cantemir-Constantin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here