Primarul de la Zimnicea cere Guvernului să repună pe agenda de lucru proiectul construirii unui pod peste Dunăre, care să lege orașul de municipiul bulgar Svishtov

0

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu a transmis adrese către Guvernul României si Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin care solicită ca să proiectul care prevede construirea unui pod peste Dunăre, care să lege orașul de municipiul bulgar Svishtov să fie repus pe agenda de lucru, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Zimnicea.

Mai mult, Petre Pîrvu a solicitat și primarului Municipiului Svishtov să susțină acest demers prin promovarea obiectivului de investiții la Guvernul Bulgariei și ministerul de resort bulgar.

În anul 2019, între Guvernul României și cel al Bulgariei, a fost semnat un memorandum privind construirea unui pod peste Dunăre între Zimnicea și Svishtov. Ministerele de resort ale celor două state au demarat procedurile privind realizarea acestui proiect, dar până în prezent nu a fost semnat acordul de parteneriat. Un astfel de proiect are implicații economice majore pentru întreaga zonă și poate reprezenta un adevărat motor de dezvoltare economică pentru orașul Zimnicea și județul Teleorman.
Chiar dacă este un proiect care depinde în totalitate de Guvernul României și ministerul de resort, voi susține prin toate mijloacele de care dispun construirea unui pod peste Dunăre la Zimnicea. În acest sens am transmis adrese către Guvernul României si Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin care solicit ca acest proiect să fie repus pe agenda de lucru. Totodată, am solicitat primarului Municipiului Svishtov să susțină acest demers prin promovarea obiectivului de investiții la Guvernul Bulgariei și ministerul de resort bulgar”, spune primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here