Premii mai mari pentru “Nunta de aur”, la propunerea primarului Victor Drăgușin

0

Pandemia de COVID-19 a dus la anularea mai multor activități programate la nivelul municipiului Alexandria, care nu mai puteau fi organizate în contextul actual. Primăria Alexandria a anunțat că fondurile destinate evenimentelor anulate au fost redirecționate către unitățile de învățământ din municipiu. În schimb, activitățile care nu au fost anulate, iar organizarea acestora este permisă, au fost adaptate la situația actuală.

Unul dintre evenimente programate pentru acest an și care a devenit, deja, o tradiție la nivelul municipiului este “Nunta de aur”, festivitate dedicată cuplurilor din municipiul Alexandria care împlinesc 50 de ani de căsătorie în 2020. În mod normal, în luna mai a fiecărui an, Primăria Alexandria omagiază cuplurile cu domiciliu stabil în municipiu, care împlinesc 50 de ani de căsătorie, tradiția fiind neîntreruptă începând cu anul 2011.

Festivitatea cuprinde, în mod normal, o ceremonie civilă, o ceremonie religioasă şi o recepție, fiecărui cuplu fiindu-i oferite şi câte un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, fotografii şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei. Anul acesta, ar fi trebuit să se desfăşoare cea de-a X-a ediţie evenimentului “Nunta de aur”, însă organizarea evenimentului a fost împiedicată de pandemia de COVID-19.

Dar, cum aniversarea a 50 de ani de la căsătorie reprezintă un eveniment deosebit în viata oricărei familii, care nu poate fi trecut cu vederea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin a iniţiat un proiect de Hotărâre, care va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local la sfârşitul acestei luni, prin care se propune aprobarea organizării evenimentului “Nunta de Aur” prin acordarea unor premii şi diplome de fidelitate pentru fiecare cuplu.

Pentru că nu va mai fi organizată o recepţie, Primarul Victor Drăguşin propune majorarea valorii premiilor pentru fiecare cuplu de la 300 lei 600 lei, suma totală încadrându-se în bugetul alocat iniţial pentru desfăşurarea ediţiei din acest an a evenimentului “Nunta de aur”, a transmis Primăria Alexandria.

Până în prezent, au fost identificate 45 de cupluri a căror căsătorie a fost oficiată în urmă cu 50 de ani, în municipiul Alexandria. Acestora li se pot adăuga cuplurile care au domiciliul stabil în Alexandria, dar pentru care căsătoria a avut loc în altă localitate.

Pentru a intra în posesia premiilor, cuplurile trebuie să depună la Primărie, Compartimentul Cultură, Sport, copii ale certificatului de căsătorie din care să rezulte că actul a fost încheiat în anul 1970, indiferent de locul încheierii căsătoriei și copii ale BI/CI pentru ambii soți din care să reiasă că domiciliul actual este în Municipiul Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here