Pompierii au gestionat 77 de de situații de urgență, la final de săptămână – Între acestea, cinci incendii și două accidente rutiere

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la un număr de 77 de evenimente, în perioada 21 – 23 mai, dintre acestea 66 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

De asemenea, pompierii teleormăneni au intervenit și la două accidente rutiere, produse pe raza localităților Drăgănești Vlașca și Beiu, rezultate cu două victime, conștiente, cooperante, neîncarcerate, asistate medical de echipajele SAJ și SMURD, transportate apoi la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Pompierii au intervenit și la cinci incendii, dintre care unul izbucnit într-un apartament din municipiul Turnu Măgurele, unul la un magazin alimentar din localitatea Udupu, două la autoturismele unor cetățeni din localitățile Zimnicele și Drăgănești Vlașca și un incendiu la vegetația uscată și gunoiul menajer de pe raza municipiului Alexandria.

În municipiul Turnu Măgurele, incendiul a distrus mai multe materiale textile din interiorul unei apartament de la etajul 4 al unui bloc de locuințe, de pe strada Oituz, cauza probabilă fiind o țigară nestinsă corespunzător. Din fericire, focul a fost observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii turneni reușind să-l localizeze și lichideze fără a întâmpina probleme deosebite. La acest eveniment nu a fost necesară evacuarea persoanelor de pe scara blocului și nu au fost înregistrate victime.

În localitatea Udupu, incendiul izbucnit în această noapte, a fost observat cel mai probabil cu întârziere și anunțat în jurul orei 01.55, motiv pentru care, la sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat la magazinul alimentar. 13 pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au acționat timp de aproape două ore până ce au reușit să stingă în totalitate incendiul, în limitele găsite, evitând propagarea la bunurile din vecinătate. Au ars ori au fost distruse de foc acoperișul magazinului pe cca. 60 mp, elementele de tâmplărie, mobilierul din interior, 3 lăzi frigorifice, 2 frigidere, un aparat de aer condiționat și mai multe produse alimentare. Pagubele au fost estimate la suma de 48000 de lei. Din primele verificări, a reieșit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică a unui frigider lăsat sub tensiune.

În perioada menționată, pompierii au desfpșurat și o acțiune de salvare a unui cățel dintr-o conductă de evacuare a apei, în municipiul Roșiorii de Vede, precum și o intervenție în sprijinul D.S.P. Teleorman, pentru transportarea echipei mobile de vaccinare; o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman; o intervenție în sprijinul SAJ Teleorman, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here