Petreceri întrerupte de oamenii legii, la final de săptămână. Au fost date peste 160 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție

0

În perioada 23-25 aprilie, polițiștii teleormăneni au legitimat aproximativ 2.500 de persoane, au verificat 1.200 de obiective și aproximativ 250 de mijloace de transport persoane, în cadrul acțiunilor de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit IPJ Teleorman.

Astfel, aproximativ 220 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 40 acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020. În ultimele 72 de ore, au fost verificate aproximativ 1.200 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puțin de 2.500 de persoane și verificate aproximativ 250 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 161 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 37.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Duminică, 25 aprilie, polițiștii din Turnu Măgurele au întrerupt un eveniment privat la care au participat aproximativ 30 de persoane, organizatorul fiind sancționat conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă și Legii nr. 61/1991 pentru tulburarea liniștii publice.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Nanov au sancționat organizatorul unui eveniment privat organizat pe raza localității Buzescu, la care au participat 10 persoane, nefiind respectate prevederile Legii nr. 55/2020.

IPJ Teleorman transmite că scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Astfel de acțiuni vor continua pe raza întregului județ, potrivit IPJ Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here