Peste 5.000 de persoane și aproape 140 de mijloace de transport verificate în cadrul acțiunilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19

0

Polițiștii teleormăneni au derulat 23 de acțiuni punctuale, în ultimele 72 de ore, fiind verificate peste 5000 de persoane și aproape 140 de mijloace de transport în comun. De asemenea, la final de săptămână au fost verificate de oamenii legii și 103 societăți comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii teleormăneni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6500 de lei, toate sancţiunile aplicate fiind ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei, transmite IPJ Teleorman.

De asemenea, oamenii legii amintesc cetățenilor că, la nivel național, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

La nivel național, în perioada menționată, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here