Peste 240 de sancțiuni contravenționale, date în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție

0

Aproximativ 300 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi, precum și Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în perioada 16 – 18 aprilie, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de alimentație publică, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.
În cadrul celor 39 acțiuni punctuale organizate, forțele participante au verificat modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astfel, numai în ultimele trei zile, au fost verificate peste 1.500 de obiective (inclusiv domiciliile declarate pentru carantină sau izolare), au fost legitimate nu mai puțin de 3.200 de persoane și verificate aproximativ 300 de mijloace de transport persoane, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 240 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 60.000 de lei, forțele de ordine reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Acțiunile desfășurate de autorități sunt unele de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here