Peste 180 de societăți comerciale verificate la final de săptămână; amenzi de aproximativ 28.000 de lei

0

Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate, în ultimele 72 de ore, acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe terase, a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea infectării și combaterea răspândirii virusului Covid19.

La activităţile desfăşurate în cele trei zile au participat peste 400 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, au fost verificate peste 180 de societăți comerciale, pentru abaterile constatate pe parcursul acţiunilor fiind aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ de 28.000 de lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor de protecţie individuală. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here