Peste 1.900 de persoane legitimate și peste 900 de autovehicule verificate, în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție

0

Peste 1.900 de persoane legitimate, 393 de obiective și peste 900 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul activităților desfășurate, în ultimele zile, la nivelul județului Teleorman. Activitățile derulate de oamenii legii au fost unele de de informare și verificare a respectării măsurilor de protecție, scopul vizat fiind prevenirea și combaterea infectării, precum și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, în ultimele 96 de ore, sub autoritatea prefectului, peste 400 de efective din cadrul I.P.J. Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au acționat, în principal, în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare.

În cadrul celor 43 de acțiuni punctuale organizate au fost verificate peste 390 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 1.900 de persoane și verificate 900 de autovehicule, totodată fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor puctuale au fost aplicate peste 280 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 26.000 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.
Autoritățile recoamandă păstrarea distanțării fizice, precum și purtarea măștii de protecție.

De asemeneam cetățenilor le este amintit faptul că la nivelul județului a fost instituită obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise și închise.

Și organizarea de evenimente publice și/sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise și/sau deschise, este interzisă, motiv pentru care cetățenii sunt sfătuiți să respecte prevederile legii; în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here