Percheziții în Teleorman într-un dosar de fals informatic, în formă continuată – Trei persoane reținute după ce au generat adeverințe de vaccinare false

0

Trei percheziții domiciliare au fost executate, marți și miercuri, în București și Teleorman iar oamenii legii au pus în executare șase mandate de aducere, a transmis IPJ Teleorman.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, obiecte și înscrisuri, care probează activitatea infracțională, arată sursa citată, iar pentru cele trei persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi accesat fără drept un program informatic și ar fi introdus date nereale cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, astfel beneficiind de adeverințe de vaccinare, folosite ulterior în vederea generării certificatului digital și utilizării acestuia pe teritoriul național, pentru eludarea restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here