Pentru Alexandria, taxa de gunoi va fi plătită la primărie începând cu 1 ianuarie

0

Alexăndrenii vor plăti taxa de salubrizare la primărie, începând de anul viitor, în acest sens fiind elaborat un proiect de hotărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare pentru colectare, transport și depozitare deșeuri municipale pentru persoane fizice în municipiul Alexandria pentru anul fiscal 2022. Concret, alexăndrenii nu vor mai achita gunoiul la operatorul de salubrizare Polaris M Holding, așa cum se întâmplă în prezent, iar contractele încheiate cu acesta vor fi reziliate până la 1 ianuarie 2022.

Valoarea taxei va râmâne la nivelul din prezent, respectiv de 9,95 lei/lună/persoană și va fi plătită de toți locuitorii municipiului, și nu doar de cei care au încheiat un contract cu operatorul de salubrizare.

“Taxele speciale se încasează numai de la persoanele fizice şi juridice care beneficiază de serviciile oferite de instituţia sau serviciul public de interes local, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare al acestora, sau de la cele care sunt obligate, potrivit legii, să efectueze prestaţii ce intră în sfera de activitate a acestui tip de serviciu. Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să instituie taxe speciale de salubrizare, conform prevederilor legislatiei în vigoare, şi să deconteze lunar operatorilor, direct din bugetul local, contravaloarea prestaţiei efectuate”, arată expunerea de motive a Proiectului de Hotărâre de Consiliu Local privind stabilirea taxei speciale de salubrizare pentru colectare, transport și depozitare deșeuri municipale pentru persoane fizice în municipiul Alexandria pentru anul fiscal 2022.

Ce prevede proiectul de hotărâre precum și alte detalii legate de modul în care va fi achitată taxa de salubrizare pot fi găsite pe pagina de internet a Primăriei Alexandria, la următorul link: https://www.alexandria.ro/sectiuni/dezbateri-publice/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here