Patru incendii de locuințe în 48 de ore; Trei dintre acestea au fost provocate de coșul de fum

0

La sfârșitul săptămânii, pompierii teleormăneni au intervenit pentru stingerea a patru incendii izbucnite la locuințele unor cetățeni din localitățile Viișoara, Conțești și Zâmbreasca, cu o persoană rănită la nivelul membrelor superioare. Trei dintre acestea au fost provocate de coșul de fum, iar al patrulea de un scurtcircuit electric.

În localitatea Viișoara, coșul de fum a pus în pericol două locuințe, însă datorită observării și anunțării la timp a evenimentelor pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii au reușit să ajungă la timp pentru salvarea acestora. La una dintre locuințe focul a distrus o grindă din lemn, iar la cealaltă tavanul a două camere de locuit, pe cca. 20 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 3.500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 110.000 de lei.

La Conțești, focul izbucnit într-un garaj tip service auto, aflat în imediata apropiere a unei locuințe, a fost stins de pompierii militari zimniceni cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, după aproape două ore și jumătate. La sosirea echipajelor profesioniste, incendiul se manifesta generalizat la nivelul garajul, în care se afla și un autoturism, pe o suprafață de cca. 20 mp și se extinsese la acoperișul locuinței învecinate, la două grinzi din lemn, cu pericol de distrugere a întregului imobil.

Salvatorii zimniceni au reușit să localizeze și să lichideze flăcările în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la peste 50.000 de lei. Pagubele înregistrate au fost de această dată destul de mari, de cca. 20.000 de lei, reprezentând în principal autoturismul și uneltele din interiorul garajului. O persoană, care a încercat să stingă focul până la sosirea echipajelor profesioniste, a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, motiv pentru care a fost preluată de echipajul SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un coș de fum neprotejat termic al unei sobe tip godin.

La Zâmbreasca, un scurtcircuit produs la cablul electric al unei hote de aragaz a aprins materialele combustibile din jur și 2 mp din tavanul bucătăriei, punând în pericol întreaga locuință. Alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari roșioreni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, au stins incendiul în stadiul în care a fost găsit, reușind astfel să reducă pagubele la cca 2.000 de lei și să salveze bunuri de peste 20.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here