Parlamentarii PSD vor dona 50 % din indemnizaţii pentru echipamente medicale

0

Toţi parlamentarii social-democraţi vor dona 50% din indemnizaţii pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate, a anunţat miercuri liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la finalul Comitetului Executiv care a avut loc online.

Toţi parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizaţiile lor pentru a sprijini achiziţia urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate.

Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea judeţelor s-a rezumat la 50 de costume de protecţie şi în jur de 100 – 200 de măşti pentru medici – necesarul pentru o zi.

  • Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt judeţe de unde ni s-a spus că sunt mulţi oameni care au ieşit din carantină şi nu au fost testaţi.

Este foarte grav. De aceea, fac un apel către Guvern şi către preşedintele Iohannis, din partea tuturor primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene, să trimită urgent teste către spitale. Foarte multe dintre primării, foarte multe dintre Consiliile Judeţene au luat deja hotărâri locale prin care au deblocat banii către spitale. Dar spitalele trebuie să aibă de unde să cumpere teste, medicamente, ventilatoare şi echipamente de protecţie, iar Guvernul nu aduce aceste lucruri.

Cei aflaţi în prima linie nu mai trebuie lăsaţi să lupte cu mâinile goale ca până acum, protecţia lor este esenţială pentru viaţa noastră, a tuturor. Cazul de la Spitalul Gerota trebuia să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi, nu a fost luat în serios, a declarat Ciolacu.

El a făcut totodată un apel, în numele primarilor şi preşedinţilor de CJ ai PSD, către Guvern şi preşedintele Iohannis să trimită „urgent teste către spitale”, a solicitat totosată modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile şi Consiliile judeţene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesităţilor urgente.

Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziţii publice strict pentru echipamentele medicale. Nu putem aştepta trei luni până se fac licitaţiile. (…)

  • După bâlbele de ieri dintre preşedinte şi Guvern, nimeni nu a înţeles ce trebuie să facă. Protecţia persoanelor de peste 65 de ani trebuie să devină o prioritate.

Statul trebuie să îi ajute pe aceşti oameni, ei sunt părinţii şi bunicii noştri, ei sunt cei mai expuşi riscurilor. Colegii mei din judeţe au luat deja măsuri să îi ajute, dar este nevoie de mai mult. Vom lua în Parlament toate măsurile necesare pentru ca nimeni să nu mai aibă probleme în această perioadă cu plata ratelor şi a facturilor sau cu achiziţia de alimente şi utilităţi, a mai spus preşedintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here