O tânără din Socetu a născut în ambulanță, asistată de paramedicii SMURD

0

O tănără de 28 de ani, din Socetu, comuna Stejaru, însărcinată în luna a 9-a, a adus pe lume un copil, marți, în ambulanța SMURD care o transporta la Spitalul Județean Alexandria pentru a naște. Cei trei paramedici SMURD de la Roșiori de Vede, plt. maj. Bodil Marius, plt.maj. Gărgăriţă Florin şi plt.maj. Drăghici Marius, au asistat-o pe tânăra care a adus pe lume o fetiță, până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță.

Potrivit ISU Teleorman, echipajul SMURD Roşiori de Vede, a fost solicitat, în jurul orei 10.30, pentru preluarea femeii gravide, în vârstă de 28 de ani, din comuna Stejaru, satul Socetu, aflată în luna a 9 -a de sarcină, care acuza dureri specifice naşterii, pentru fi transportată la Spitalul Judeţean din municipiul Alexandria.

În drum spre unitatea spitalicească, pe raza localităţii Scrioaştea, gravidei i s-a declanşat travaliul, paramedicii SMURD fiind nevoiţi să întrerupă deplasarea şi să îi acorde sprijinul necesar, aceasta reuşind să nască o fetiţă, fără probleme deosebite, la ora 10.55.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât şi copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj medical al SAJ Teleorman. Cu toate că femeia şi fetiţa păreau a fi sănătoase, ele au fost predate medicilor din cadrul UPU Alexandria pentru investigaţii medicale amănunţite şi îngrijiri de specialitate.

„Este prima data când un echipaj SMURD Roşiorii de Vede asistă la o naştere, motiv pentru care suntem bucuroşi că noi am avut norocul să fim primii, iar totul să se termine cu bine pentru mamă şi pentru copilaş. Să le dea Dumnezeu sănătate!” au precizat cei trei paramedici roşioreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here