Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Școlile rămân închise, a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 8 ianuarie, Hotărârea numărul 2 din 2021, care prevede, între altele, că unitățile școlare vor rămâne închise cel puțin până la data de 7 februarie, cursurile urmânnd să fie derulate în sitem on-line. De asemenea, a fost aprobată și lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc epidemiologic crescut.

Totodată, prin hotărârea CNSU a fost actualizată componența Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

“Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE: Art.1 – Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2021. Art.2 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1. Art.3 – Se aprobă modificarea componenței Grupului de suport tehnicoștiințific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, conform prevederilor anexei nr. 2. Art.4 – Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei, nr. 3. Art.5 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 4, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Art.6 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, prevede hotărârea CNSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here