Ministrul Educației, la Alexandria: “Orice școală e în administrația autorității publice locale, care are posibilitatea să achiziționeze măști”

0

Guvernul a alocat 175 de milioane euro pentru achiziții de echipamente electronice, pentru situația în care se va continua cu forma online a cursurilor, dar și sanitare, astfel încât toți elevii să poată beneficia de măști de protecție odată cu debutul noului an școlar, iar responsibilitatea pentru aceste achiziții revine autorităților locale și unităților de învățământ, a declarant ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL Teleorman, alături de aceasta aflându-se senatorul Eugen Pîrvulescu, secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, și candidatul partidului la Primăria Alexandria, Vera Mitran.

Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care au fost alocate 175 milioane de euro pentru, pe de o parte, echipamente electronice pe care le pot achizitiona școlile și autoritățile publice locale (…) decontate de Ministerul Fondurilor Europene, pe de altă parte echipamente medicale, măști, dezinfectanți. (…) Au fost alocați și bani și pentru achiziționarea unor containere pentru toalete. Sunt achiziții pe care le fac autoritățile publice locale, nu Ministerul Educației. Orice școală e în administrația autorității publice locale, care are posibilitatea să achiziționeze măști și să dea nu numai copiilor, și ci personalului din unitățile de învățământ”, a declarat Monica Anisie, la Alexandria.

În ceee ce privește școlile cu toalete în curte, deloc puține la număr în județ, atât ministrul Educației, cât și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu au subliniat că situația se datorează lipsei de răspundere manifestată de autoritățile locale, acestea fiind nevoite să se asigure, acum, că școlile vor avea toate condițiile îndeplinite, astfel încât elevii să se întoarcă la cursuri în siguranță.

Să ai, la această oră, toaletă în curtea școlii înseamnă o totală lipsă de responsabilitate din partea autorităților locale (…) Ce pot să spun este că sunt bani din fonduri europene neaccesați, neaduși în Teleorman. Sunt directori care nu au putut să vină cu un document să se aloce bani și au încă toalete în fundul curții”, a declarat și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here