LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET FEMININ / Universitatea Goldiş ICIM Arad – CSBT Alexandria, confruntare decisivă pentru locul şapte

0

Miercuri (22 martie) în Liga Naţională de baschet feminin este programat meciul dintre Universitatea Goldiş ICIM Arad şi CSBT Alexandria, ultimul din faza a doua a sezonului regulat. Confruntarea este decisivă pentru stabilirea formaţiei care termină pe locul şapte în clasament, înainte de începerea fazei play-off. Deocamdată, arădencele, cu 12 victorii şi 11 înfrângeri, au 35 de puncte şi ocupă poziţia 7. Pe locul opt, CSBT are 34 de puncte din 11 succese şi 12 eşecuri.

În actualul sezon competiţional, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori. Mai întâi, la Arad, gazdele s-au impus greu cu 77-74, dar la Alexandria elevele antrenorului Mădălin Piperea s-au revanşat cu 77-55.  Apoi, în turul grupei 7-10, bănăţencele au câştigat în mod surprinzător (84-79) în reşedinţa judeţului Teleorman, pe fondul unui arbitraj controversat. Căpitanul de la Goldiş ICIM, Branica Hadzovic (a împlinit recent 36 de ani!), a avut în această întâlnire o evoluţie de excepţie, înscriind 24 de puncte. De asemenea, J.Pasic – 18 puncte, Mc.Guire – 14 şi M.Stroman – 10 au contribuit din plin. De la CSBT Alexandria, principalele marcatoare au fost Sattoria Rule – 22 de puncte, Shanita Arnold – 15, Carla Bartee – 14 şi Megan Mullings – 13.

Sigur, avantajul terenului creează impresia că fosta campioană a României este favorita jocului de miercuri. În opinia mea, cele două grupări sunt apropiate valoric, însă mai cred că alexăndrencele au forţă pentru a obţine un rezultat favorabil. Determinarea, concentrarea, înţelepciunea pot face diferenţa. Este adevărat că locurile şapte şi opt din clasament aduc în faza următoare a campionatului, ediţia 2016-2017, adversari puternici, cum sunt Sf.Gheorghe, Cluj-Napoca sau Târgovişte. Dar, deocamdată, nostalgic fiind, eu mai sper într-o victorie mare a teleormănencelor, ca aspiraţie a adevăratului sportiv. Poate că mai ales baschetbalistele din SUA aflate în lotul CSBT, aproape de încetarea relaţiilor contractuale, vor dori să lase o astfel de amintire frumoasă…

Într-un asemenea context, mai sper că partida de la Arad va fi arbitrată cu imparţialitate de brigada alcătuită din Ciprian Ciocan (Negreşti Oaş), Cosmin Prişcă (Mediaş) şi Cristian Trodim (Timişoara), toţi din corpul oficialilor Ligii Naţionale de baschet masculin,  comisarul FRB fiind Marius Hurgoi. (Cluj-Napoca).

Şi apropo de blazonul baschetului feminin alexăndrean, construit cu trudă de-a lungul anilor, echipa CSS a mai pus duminica trecută o „cărămidă” pentru continuitate. Junioarele pregătite de profesorii Costina Piperea şi Mădălin Piperea au câştigat în deplasare partida cu ACS Admar Costineşti-Bucureşti (63-55), consolidându-şi astfel locul întâi în grupa I-A a campionatului naţional (faza semifinală) pentru categoria de vârstă 16 ani, ediţia 2016-2017.

ŞTEFAN STAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here