La Drăgănești Vlașca au fost montate camere video pentru depistarea persoanelor care aruncă deșeurile la gropile de gunoi necontrolate

0

Încă de la jumătatea lunii trecute, la Drăgănești Vlașca a fost demarată acțiunea de eliminare a punctelor necontrolate de depozitare ilegală a deșeurilor de pe raza comunei, urmând ca gunoiul din gospodării să fie ridicat și transportat de societatea de salubritate Polaris, la Depozitul Central de gunoi de la Mavrodin.

Informația a fost transmisă de primarul localității, liberalul Ciprian Ciuperceanu, care a ținut să precizeze și că prima acțiune a fost desfășurată pe tronsonul de drum dintre localitățile Drăgănești Vlașca și Răsuceni și a constat în eliminarea locurilor de depozitare necontrolată a deșeurilor, dar care s-a realizat cu costuri mari.

„De exemplu, o astfel de acțiune necesită cheltuieli de peste 200.000 lei, bani publici care ar putea fi investiți în proiecte de dezvoltare și de înfrumusețare a comunei noastre. Acest lucru ar trebui conștientizat de cetățenii care aruncă la întâmplare gunoaiele menajere pe domeniul public”, spune Ciprian Ciuperceanu

Edilul-șef de la Drăgănești Vlașca a mai precizat și că la fiecare groapă de gunoi necontrolată vor fi montate camere de supraveghere video, în prezent fiind deja montate camere video la circa 80 la sută din locurile necontrolate de depozitare a gunoiului. Potrivit acestuia, amenzile pe care le vor primi persoanele care continuă să arunce la întâmplare resturile menajere, vor fi unele de natură să-i facă să se gândească de două ori înainte să mai arunce gunoi la întâmplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here