Iuliana Ristea, candidatul ALDE pentru Primăria Segarcea Vale: “Dacă prin venele tale nu curge sânge de segărcean, dacă urmărești doar interesul personal, nu ai ce căuta în funcția de primar”

0
Se ghidează după motto-ul “Mai puţină vorbă, mai multe fapte” și este convinsă de că, odată intrat în horă, trebuie să joci până la capăt. Iuliana Ristea este absolventă a Facultății de Litere și de opt ani director al Școlii de la Segarcea Vale, însă acum este decisă să lase catedra pentru Primărie, unde candiează pentru funcția de primar din partea ALDE, având și susținerea actualului edil al localității, Florea Manolea, și el trecut în rândurile ALDE de ceva timp.

De la Iuliana Ristea am încercat să aflăm ce anume a determinat-o să intre în cursa electorală pentru Primăria Segarcea Vale, dar și care sunt obiectivele pe care și le-a stabilit pentru mandatul de edil al localității.

Reporter: De unde vine decizia de a candida pentru funcția de primar al localității Segarcea Vale?

Iuliana Ristea: Am acceptat să candidez la funcția de primar convinsă fiind că Segarcea Vale merită mai mult și consider că orice problemă din localitate are o rezolvare, iar dacă alegi să o rezolvi având ca singur câștig respectul și mulțumirea oamenilor, atunci ești un primar bun. Respectul și dragostea oamenilor nu se pot cumpăra. Eu sunt o luptătoare, nu mă tem să iau decizii curajoase și-mi place să le comunic segărcenilor. De asemenea, consider că sunt un om cu suficientă experiență încât să pot să formez o echipă de 5-6 persoane loiale, care sunt gata să lucreze cu mânecile suflecate (și pentru care teoretic nu prea există sursă de finanțare) pentru comunitatea de la Segarcea Vale.

Rep: Ce obiective v-ați stabilit pentru localitatea Segarcea-Vale, dacă oamenii vă vor da votul de încredere pe 27 septembrie?

I.R.: Am convingerea că se pot face multe lucruri în comună, și fără să vin acum cu promisiuni care să pară cumva pur electorale. Sunt segărceancă, dorințele mele sunt și dorințele segărcenilor, ceea ce îmi doresc să realizez în localitate pentru ei, îmi doresc, prin urmare, și pentru mine, pentru că trăiesc aici, am toata viața aici. Îmi doresc multe pentru comuna mea, îmi doresc o comuna curata, de un verde crud, cu șanțuri permanent curatate, cu flori multicolore și copaci ale căror ramuri să țintească mereu către soare. Îmi doresc bine și frumos pentru comuna mea, care este, în fond, casa mea.
De asemenea, îmi doresc ca la Segarcea Vale și la Olteanca să se extindă rețeua de apă și, ca un lucru firesc, consider că acolo unde există rețea de alimentare cu apă, obligatoriu trebuie să existe și rețea de canalizare. Și, pentru că lucrurile odată începute trebuie terminate, vreau ca după ce o să duc la bun final realizarea sistemului de canaliare, să asfaltez drumurile din comună; este nevoie de drumuri bune, de șanțuri betonate, de podețe și trotuare.
Pe de altă parte, este nevoie în mod cert ca în comună să fie aduse gaze naturale. Eu sunt conștientă că discutăm despre un proiect greu, un proiect de amploare, dar sunt convinsă, în același timp, de faptul că poate fi realizat. Cetățenii merită să beneficieze de toate condițiile de care ar trebui să beneficieze orice om al satului anului 2020. Bineînțeles că lista de dorințe ar putea continua, dar așa cum am spus, sunt puternic ancorată în realitate și știu că nu este ușor, dar nici imposibil.

Rep: Ce așteptări credeți că au segărcenii de la viitorul primar?

I.R: Cred că fiecare persoană are așteptări diferite de la viitorul primar, fie el femeie sau bărbat. Plec de la premisa că, pentru a realiza lucruri bune în comunitatea noastră, este absolut necesar să comunicăm. Este necesar să existe o comunicare bună între primar și cetățean, numai așa problemele reale ale comunității noastre pot să-și gasească rezolvarea.

Sunt conștientă că, într-un interval scurt de timp, nu se pot face lucruri a căror rezolvare întârzie de ani de zile, dar prin răbdare și perseverență, cu o atentă aplecare asupra lor, acestea trebuie să-și găsească rezolvarea.

Și mai știu un lucru: mai știu că, dacă nu pui suflet în ceea ce faci, dacă nu-ţi pasă de cei din jurul tău, dacă prin venele tale nu curge sânge de segărcean, dacă nu-i iubeşti pe oameni, dacă ţi-ai pierdut umanitatea, dacă urmărești doar interesul personal, atunci cu siguranță nu ai ce căuta în funcția de primar.

Rep: Cum ați ales echipa cu care veniți în fața segărcenilor la alegerile locale de pe 27 septembrie?

I.R.: Din punctul meu de vedere, o echipă puternică trebuie să aibă la bază trei cuvinte – inteligență, curaj și respect, așa că eu m-am gândit la persoane cu experiență, la tineri curajoși, la oameni pentru care cuvântul dat reprezinta totul, segărceni adevărați, care-și doresc binele acestei comunități, persoane care au făcut în mod dezinteresat lucruri bune pentru comunitate, fiecare pe domeniul lui de activitate.

Rep: Cum credeți că va fi trecerea de la școală la Primărie?

I.R.: Trecerea de la școala la Primărie nu va fi una ușoară, la Primărie, ca și la școală, nu există o zi obișnuită. După 30 de ani de învățământ, am înțeles că ziua de astăzi nu seamană cu cea de ieri și nici cu cea de mâine. La Primărie, ca și la școală, te confrunți zilnic cu alte probleme. Fiecare cetățean este unic, la fel cum și fiecare elev este și, de aici, fiecare caz trebuie rezolvat altfel. La Primărie, ca și la școala, dacă vrei ca lucrurile să meargă bine, lucrezi toată ziua. La școală conducătorul instituției trebuie să fie un bun negociator atunci când apare o stare conflictuală, trebuie să fie jurist atunci când trebuie să găsească o cale legală de a rezolva diverse probleme și pentru că trebuie să se adapteze permanent la cerințele societății consider că trebuie să înveți continuu, în învățământ vorbim de învățarea pe tot parcursul vieții.

Rep: Dacă ar fi să vă uitați la dumneavoastră în viitor, cum vă vedeți ca primar al localității Segarcea Vale?

I.R.: Dacă voi fi aleasă în funcția de primar, mi-am propus să-i ascult pe bătrâni ca și cum mi-aș asculta părinții, pe cei de vârsta mea să-i ascult așa cum îmi ascult prietenii, pe tineri așa cum îmi ascult copilul, iar pe copii să-i iubesc așa cum îmi iubesc nepoțelul. Sunt cuvinte pe care nu le spun pentru prima dată, sunt cuvinte pe care mulți le-ați mai auzit, sunt cuvinte care mă reprezintă și care mă vor reprezenta în viitor.

Rep: Un mesaj pentru segărceni?

I.R.: Vă iubesc pe toți, am încredere în voi și am spus de foarte multe ori că, NOI, segărcenii, suntem cei mai buni!

Executat de LPV MEDIA PRO SRL, la comanda ALDE TELEORMAN, CUI mandatar financiar 21200063

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here