Încă două săptămâni de restricții pentru municipiul Alexandria

0
Cadrele medicale de la Caritas, testate pentru COVID-19, au rezultate negative

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară, vineri, 9 aprilie, a adoptat o hotărâre prin care perioada de aplicare a măsurilor suplimentare pentru gestionarea situaţiei generate de infecţia cu COVID-19, adoptată pe 27 martie, se prelungeşte cu încă două săptămâni, respectiv până pe 24 aprilie, prin urmare și în acest week-end, dar și în următoare două, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația în afara locuinței va fi interzisă începând cu ora 20.00, iar magazinele se vor închide la ora 18.00.

De asemenea, în aceeași perioadă se interzice organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din HG nr. 293/2021;

Este interzisă și organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea) în spaţii închise şi spaţii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, fără a se limita la acestea; – organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Tot interzisă rămâne și activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor; activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cazinouri şi alte asemenea.

Începând cu data de 11 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24 aprilie, inclusiv, căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul Primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială, iar cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Sunt permise începând cu data de 11 aprilie, pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până pe 24 aprilie inclusiv: activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi; de luni până joi, în intervalul orar 05.00-22.00 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaşiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară; de luni până joi în intervalul orar 05.00-22.00 pe raza municipiului Alexandria se aproba funcţionarea operatorilor economici în domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip Loto, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţe sanitară.

Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
Se reduce intervalului orar, în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Se limitează intervalul de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.
Se suspendă activitătea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/ sau fitness, iar aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Hotărârea C.L.S.U. din 09.04.2021 poate fi consultată în integralitate accesând link-ul https://www.alexandria.ro/actiuni-locale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here