În TELEORMAN, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt drumuri închise din cauza zăpezii

0

Potrivit ultimelor informații furnizate de către ISU Teleorman, la ora 7.00 niciun drum nu este închis în județ, din cauza zăpezii.

Conform sursei citate, pe timpul nopții două persoane au apelat serviciul 112, anunțând că au rămas blocați în zăpadă. Este vorba de un cetățean din Crevenicu, al cărui autoturism a fost scos din nămeți cu ajutorul oamenilor de la SVSU din localitate și de o altă mașină, blocată pe DJ 703. Din fericire, nu au existat victime omenești.

Alte două mașini au derapat în zona localității Viișoara și pe DN65 A, la ieșire din Roșiorii de Vede spre comuna Salcia, ambele autoturisme fiind scoase din zăpadă cu ajutorul angajaților SDN.

Având în vedere atenţionările meteo, poliţia vă recomandă, pentru un trafic fără incidente, în condiţii de iarnă, următoarele:

  • înainte de a pleca la drum informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
  • adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
  • folosiţi corespunzător sistemul de iluminare, semnalizare, pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
  • păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu prudenţă frâna de motor;
  • echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare şi verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante, pe perioadele şi drumurile stabilite.

Conducătorilor auto începători le recomandăm să evite, pe cât posibil, conducerea auto pe drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dat fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

REAMINTIM! Nu doar mașina, ci și șoferul trebuie să se adapteze condițiilor de iarnă. In consecință, vă recomandăm mai multa grijă la respectarea regulilor de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here