Gabriel Liiceanu dă totul pe FAȚĂ în scandalul cu Liviu Dragnea: ‘E o EROARE, nu o minciună’

0

Gabriel Liiceanu îi răspunde lui Liviu Dragnea, după ce șeful PSD l-a amenințat cu plângerea penală pe acesta. Scriitorul a explicat, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un „adevăr”, pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o „eroare” pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte, relatează News.ro.

„Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit”, explică Liiceanu, într-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, în care prezintă şi declaraţia sa completă de la Bruxelles.

„Nu mi-am luat notiţe şi, când am formulat textul, am exprimat poziţia lui Dragnea în principiu şi în sensul de ansamblu al propoziţiei pe care apoi am pus-o în mod abuziv în ghilimele, convins fiind – cum sunt şi acum pornind de la tot comportamentul lui –, că ea exprimă «pe scurtătură» credinţa (şi dorinţa) intimă a şefului PSD. Lucru pe care, după ce, întorcându-mă şi vizualizând scriptul emisiunii, continui să-l cred”, susţine Liiceanu.
STIRIPESURSE.RO – Ştiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here