Două medii de zece la examenul de Bacalaureat în Teleorman

0

1.022 de absolvenți de clasa a XII-a care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat în Teleorman au obținut medii egale sau mai mari cu 6, iar doi candidați au reușit să obțină medii maxime. Este vorba despre un absolvent al Colegiului Național Anastasescu din Roșiorii de Vede și un absolvent de la Liceul Teoretic Videle, care au luat 10 pe linie la probele examenului maturității.

Primele rezultate ale Examenului de Bacalaureat au fost afișate, pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/, luni, 5 iulie. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

În Teleorman, pentru susținerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.104 candidați, dintre care 1.660 candidați din promoția curentă, respectiv 444 candidați din promoțiile anterioare.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, a avut loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi făcute publice pe data de 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here