Doi bătrâni din Saelele, răniți în urma unei explozii provocate de o butelie defectă

0

O acumulare de gaze de la o butelie defectă a distrus locuința a doi bătrâni din Salele, în urma exploziei produse în momentul aprinderii unui bec două persoane, soți și soție, de 74 de ani, au ajuns la spital cu arsuri de gradul II la nivelul feței și membrelor superioare.

În urma exploziei, bătrânul a rămas prins sub dărâmături, având nevoie de intervenția imediată a salvatorilor. În ajutorul acestuia, dar și al soției sale, a venit unul dintre vecini, pompier cu experiență din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Șatran Mihai Cătălin. Tot el, pe timpul acțiunii sale de salvare a celor două victime, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând la fața locului un echipaj de descarcerare și două echipaje medicale.

Până la sosirea acestora, împreună cu câțiva dintre vecini, a reușit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcție dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime.

Din primele verificări efectuate și din relatările proprietarilor, explozia s-a produs dincauza unei acumulări de gaze de la o butelie defectă, deflagrația producându-se la momentul aprinderii becului din încăpere.

Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele și unul SAJ Teleorman, au primit primul ajutor calificat și au fost transportate la U.P.U. Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

„Suntem mândri de modul cum a recționat astăzi colegul nostru, aflat în timpul liber, dovedind încă o dată că pompierii militari teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor și, în orice moment este nevoie de ei, sunt alături de cei aflați în dificultate. Îi prețuim pe cei care vorbesc prin faptele lor, și nu prin cuvinte, pe cei care transformă nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie, așa cum și el a reușit! Felicitări, Cătălin!”, au transmis reprezentanții ISU Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here