DIVIZIA A DE HANDBAL / Atletico Alexandria a cedat la limită în meciul cu Ştiinţa Municipal Bacău

0

Echipa de handbal masculin Atletico Alexandria a pierdut sâmbătă, acasă, dificila partidă din etapa a XIX-a a Diviziei A, cu Ştiinţa Municipal Bacău, oaspeţii având ca obiectiv în acest campionat cel puţin participarea la turneul de promovare în Liga Naţională. Scorul, 29-30 (13-16), lasă impresia că teleormănenii s-au aflat foarte aproape de un rezultat pozitiv în faţa unui adversar puternic. De aici, poate, dezamăgirea de la final…

Ştiinţa, care ocupă locul trei în clasamentul la zi, cu 33 de puncte după etapa de sâmbătă (la trei puncte distanţă de poziţia a doua), a venit în reşedinţa judeţului din sudul ţării fără antrenorul principal (aflat la Turda la turneul semifinal al campionatului naţional pentru juniori I) şi cu o bancă de rezerve mai scurtă. Însă, având câţiva jucători experimentaţi, un portar greu de învins şi un pivot bătăios, formaţia din Moldova a speculat la mximum erorile din tabăra gazdelor. Care nu au fost ocolite de ghinion, dacă socotim loviturile de la 7 metri ratate (două) sau cele câteva goluri primite după ce mingea aruncată de adversari a lovit bara şi a ricoşat în plasă din nefericitul portar. Şi mai putem contabiliza ocazii de singur cu portarul, fără finalitate pe tabela manuală de marcaj…

Aşadar, pe ansamblu victoria băcăoanilor este meritată, ei conducând permanent cam de la jumătatea primei reprize, uneori şi cu un avans de 5 goluri (15-20). Totuşi, gazdele au reuşit să se apropie (23-24) la un moment dat, dar handbaliştii Ştiinţei au gestionat cu maturitate un final ceva mai tensionat. Spiritele au fost calmate de arbitri, inclusiv printr-o dublă eliminare sau lăsarea oaspeţilor în patru jucători de câmp, brigada din Ilfov alcătuită din N.Chiriţoiu şi L.Neagu ducând cu bine la capăt partida.

Cum am constatat că la Atletico nu există o persoană capabilă să furnizeze informaţii puţinilor reprezentanţi ai presei aflaţi în sala de sport a Şcolii generale nr.1 din Alexandria, mă limitez în a preciza că principalii marcatori de la Ştiinţa Municipal au fost Robert Gal – 9, Alexandru Juverdianu – 7 şi Mihai Cotinghiu – 6.

După această confruntare, Atletico ocupă în continuare locul opt (cu 18 puncte), care nu este ameninţat, formaţiile de pe 9 şi 10 (LPS Piatra Neamţ şi CSM Botoşani) având doar câte… trei puncte. Alexăndrenii pot mări această zestre în următoarea etapă, când se deplasează la Botoşani. Vor urma alte cinci meciuri, din care trei acasă, cu CSU Târgovişte (zero puncte!), Politehnica Iaşi şi LPS Piatra Neamţ, respectiv, două în deplasare, cu CSM Bucureşti II şi Danubius Galaţi.

ŞTEFAN STAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here