DIMA PETRE, fermier din Teleorman, trimis în judecată pentru CORUPŢIE

0

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului DIMA PETRE, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2009, inculpatul Dima Petre, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente ce conțineau aspecte necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafață de teren de 130 ha pe care nu o deținea în realitate.
Prin acțiunile sale inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 63.475,83 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 135.491,57 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de lege până la achitarea integrală a debitului.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra a două terenuri ce aparțin inculpatului. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra sumelor de bani, existente și care vor intra într-un cont pe care inculpatul îl deține la o unitate bancară.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here